Görevlendirme Yapılan Belediyeler Koordinasyon Toplantısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması ANKARA - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Görevlendirme Yapılan Belediyeler Koordinasyon Toplantısı"nda konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Görevlendirme Yapılan Belediyeler Koordinasyon Toplantısı'nda gündemi değerlendirdi. 

Bakan Soylu burada yaptığı konuşmada, terör suçlarından dolayı görevden alınan belediye başkanlarının sayısını açıkladı. 

49 TERÖR ÜYESİ BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Soylu konuyla ilgili açıklamasında, "2019 sonrasında terör suçları nedeniyle 48'i PKK, 1'i FETÖ olmak üzere 49 belediye başkanı görevden alındı. Bu belediye başkanları hakkında yürütülen kovuşturmalar sonucunda toplam 694 yıl 998 ay 338 gün ceza verildi, bunların 152 yıl 258 ayı kesinleşti." sözlerini kaydetti. 

Diğer yandan konuşmasına devam eden Bakan Soylu, Doğu ve Güneydoğu ilerinin terörden temizlendiğine vurgu yaparak, "Doğu ve Güneydoğu şehirlerimizde artık makus bir tarihten söz edilmemektedir" sözlerini kaydetti. 

ZİHNİYET DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİ

Yine doğu ve güneydoğu illerinde maddi açıdan ilerleme kaydedildiğini fakat sadece bununla kalmadığını belirten Soylu, "Türkiye Doğu ve Güneydoğu konusunda sadece maddi bir ilerleme kaydetmemiştir, bir zihniyet devrimi gerçekleştirmiştir" ifadelerine yer verdi. 

PKK'lı yöneticilerden alınan belediyelerde mali ve idari düzenlemeler yapıldığını belirten Soylu "Devraldığımız belediyelerin mali ve idari yapıları düzeltildi" diye konuştu. 

KANDİL'E ARTIK KANDIRILAN EVLATLAR GİTMİYOR

Öte yandan Soylu, "Artık belediyelerden Kandil'e ne para ne lojistik ne de festivallerde kandırılan evlatlar gidiyor" sözlerini kaydetti. 
 

Editör: Haber Merkezi