İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda yaptığı konuşmada 25 Mart 2009’da Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

- Burada bir kasıt varsa şu anda mahkemede, yani ulaşamamak bir kanıtsa bunu mahkeme kendisi yargılıyor ve bir sonuca ulaşacak. İhmaller karşısındaki gerekli cezaları da mahkeme verdi.

- Ben mahkemenin alanına müdahale etmemek için ona çok girmek istemem. Bizi teknolojinin ulaştırabileceği her yere şu anda ulaşabilme kabiliyetimiz var.

- Bizim böyle bir problemimiz yok. Bir kişi bir yerde bir kazayla karşı karşıya kalır, biz buna ulaşırız. Ama buna teknikle ulaşırsınız.

- Eğer orada telefon çekiyorsa, orada bir baz istasyonu söz konusu ise ulaşabilirsiniz. Buna bir teknik olmadan ulaşabilme kabiliyetine bugün de sahip olamayabilirsiniz.

- Ama bu kasıt mıdır değil midir, buna ait bizim de teknik desteğimizle mahkeme bu konulardaki çabayı ortaya koymaya çalışıyor. Bu olaydan bağımsız şekilde söylüyorum; ulaşılabilmeme ihtimali bugün de var. Ulaşılamama ihtimali iklimdir, hava koşullarıdır.

- O helikopteri o seçimde bir sonraki kiralayan kişi bendim.  O helikopterle Of’tan Bayburt ve Gümüşhaneye gidecektik. Yani oraya gidecekti ve sonra bize gelecekti. Biz o helikopterle gidecektik.

- Burada bu helikopterin kendi teknik eskiliği olabilir, başka bir şeyler olabilir. Bu tartışmayı mahkeme esası itibarıyla değerlendirilecektir.

Editör: Haber Merkezi