İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Boğaziçi Üniversitesi eylemleriyle ilgili açıklama yaptı.
Çataklı şu ifadeleri kullandı:
- Yalanı da kamera kayıtlarıyla ispat ettik. Burada bir çalışma olduğu gayet açık. Ancak bizler sapla samanı ayırmak zorundayız. Birilerinin farklı amaçları olabilir ancak bizim sorumluluğumuz kamu düzenini sağlamaktır ve bundan da taviz vermemiz beklenmemelidir. Taviz vermeyeceğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.
- Bu süreçte 04.01.2021 tarihinden bu yana 38 ilimizde toplam 528 kişi yakalanmış, gözaltına alınmıştır. bunlardan 2'si tutuklanmış, 108'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 590'ı ise serbest bırakılmıştır.
- Halen İstanbul'da 28 kişinin işlemleri emniyet müdürlüğümüzde devam etmektedir. 04.01.2021'de gözaltına alınan 45 kişiden 22'sinin başta MLKP, TKP Kıvılcım, DEVPAR olmak üzere terör örgütleriyle irtibatlı, iltisaklı olduğu tespit edilmiştir. Yine İstanbul'da gözaltına alınan 01.02.2021'de gözaltına alınan 159 kişinin 79'unun başta DHKP-C, KCK, FETÖ/PYD, MLKP ile ilgili olmak üzere terör örgütleriyle iltisaklı oldukları tespit edilmiştir.
- Yine İstanbul’da gözaltına alınan 52 kişinin MLKP, PKK, KCK, DHKP-C olmak üzere terör örgütleriyle irtibatlı oldukları tespit edilmiştir. Ankara'da gözaltına alınan 83 kişiden 28'inin başta CHKP-C, PKK, KCK olmak üzere terör örgütleriyle irtibatlı oldukları tespit edilmiştir. Bu verilerden de anladığımız üzere resim gayet nettir.
- Netice itibariyle Boğaziçi ülkemizin güzide eğitim kurumlarından biridir. Bu grupların tüm çabalarına karşı teyakkuzdayız. Hiç kimseye devletimizin gücünü sınamasını tavsiye etmiyoruz.
