İnternet mağazalarına olan ilgiyi fırsata dönüştürmek isteyen hırsızlar sanal dünyaya da el uzattı. Uzmanlar "çalıntı malı bilmeden satın almanın da cezası var" açıklaması yaptı.

Onlarca uygulama ve bir o kadar da internet sitesi var. Birçoğu için gelir kapısı olsa da sanal dünyadan 2. el eşya alırken iki kez düşünmekte fayda var.

KENDİNİZİ HAKİM KARŞISINDA BULABİLİRSİNİZ

Dolandırıcılar çevremizde olduğu kadar alışveriş sitelerinde de kol geziyor. Hırsızlar sanal uygulamaları, çaldıkları eşyaları paraya dönüştürmek için kullanmaya başladı. Bu nedenle yeni tehlikeye dikkat çekildi. 2. el eşya aldıktan sonra hırsızların kurbanı olabilir ve hakim karşısına çıkabilirsiniz. 

BİLMEDEN SATIN ALSANIZ DA SORUŞTURMA AÇILIYOR

Hırsızların uzun süredir kullandığı yöntemlerden biri bu, ancak işin hukuk boyutu çok daha farklı. Üstelik çalıntı ürünü bilmeden satın alsanız bile kendinizi bir soruşturmanın içinde bulabilirsiniz. Ayrıca 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası var. Satın alınan ikinci el eşyanın çalıntı olup olmadığını anlamak zor. O nedenle de şüpheyi hiçbir zaman elden bırakmamak gerekiyor. 

Editör: Haber Merkezi