Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim ayetleri hakkındaki sözlerinden sonra gelen tepkiler üzerine emekliliğini talep etti.

'Benden bu kadar'

Prof. Dr. Mustafa Öztürk sosyal medya hesabından dekanlığa yönelik "Emekliliğimi talep ediyorum. Bu konuda gereken işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim" ifadelerini içeren bir belge paylaştı. Öztürk paylaşımına ilişkin değerlendirmesinde ise, "Bugün itibariyle akademiye, akademisyenliğe ve ilahiyat alemine veda ediyorum. Artık yeter. Benden bu kadar" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde video kaydı ortaya çıkan Öztürk, Kur'an-ı Kerim ayetleri hakkında tartışma yaratan sözler sarf ederek "Bu Allah'ın dili olabilir mi?" demişti. Öztürk'ün görev yaptığı üniversiteden ihraç edilmesini isteyenler sosyal medyada "Mustafa Öztürk ihraç edilsin" etiketiyle kampanya başlatmıştı.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de söz konusu kampanyaya destek olmuştu. Cübbeli Ahmet, "Kur'an'ın vahiy olduğunu inkar eden Mustafa Öztürk'ün ilahiyatta hala çocuklarımızı zehirlemesine ne kadar daha göz yumacaksınız?" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi