Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, FOX TV’de İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özdağ, CHP oylarıyla Meclis’e giren Mehmet Ali Çelebi’nin AKP’ye katılma kararı hakkında konuştu.

Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

"Kamuoyuna ilk kez açıklıyorum. Memleket Partisi’nden ayrıldıktan sonra kendisiyle 3 defa Anadolu Kulübü’nde sohbet ettik. Ben Zafer Partisi’ne davet etmiştim. O da kabul etmişti. Mayıs ayında geleceğini söylemişti. Ama Zafer Partisi arkadaşa ağır geldi. 

Burada Atatürk çizgisinde bir Türk milliyetçiliği mücadelesi veriliyor. Burada Türkiye'nin örtülü istilasına karşı bir direniş hattı, Sakarya'da mücadele eden Türk ordusu gibi tek direniş hattını oluşturmuş bir parti var, tabii öbür tarafta da iktidar çemberi üzerinden tekrar TBMM'ye girme kolaylığı var, Mehmet Ali Çelebi onu söyledi.

Bana şunu söylüyordu 'Ya ben çok gencim, bir daha milletvekili olmasam ne olur, parti kurarım, Atatürk'ün mücadelesini veririm. CHP şu kadar az milliyetçi, Memleket Partisi bu kadar az milliyetçi.' Doğrusu gelmiş olduğu noktanın Allah rahmet eylesin diliyorum."

Sunucu İlker Karagöz'ün araya girerek sorduğu "Bir saniye efendim, ilk defa açıkladınız bunu. Mayıs ayında Mehmet Ali Çelebi, Zafer Partisi'ne geçeceğini size söyledi? Öncesinde 3 kez mi buluştunuz?" sorusuna Özdağ, "Evet 3 buluşmamada da aynı şeyi söyledi. 'İlkelerimiz bir, sizin gibi düşünüyoruz. Türkiye'nin en büyük meselesi hakikaten budur, sığınmacılar meselesidir' vesaire dedi. 'Ama bir geçiş dönemi olsun, bir partiden ayrılıp hemen bir başka partiye geçti olmasın' filan diye de ekledi. Siyasette bu kadar oynaklık ben Ortadoğu'da Talabani'yi tanıyordum. Keşke ölseydi de akıllarda kahraman kalsaydı" yanıtını verdi.

Editör: Haber Merkezi