Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi'nde konuşan İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'nın kentin önemli kaynaklardan biri olduğunu vurgulayarak kapatılması konusunun bir kez daha tartışılması gerektiğini söyledi

Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi'nde konuşan İmamoğlu, Atatürk Havalimanı'nın kentin önemli kaynaklardan biri olduğunu vurgulayarak kapatılması konusunun bir kez daha tartışılması gerektiğini söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde “İstanbul Ulaşımını Konuşuyor” başlıklı, Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi'nde kentin ulaşım sorunları ile ilgili konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu,  yaptığı konuşmada, Atatürk Havalimanı’nın kentin önemli kaynaklardan biri olduğunu vurguladı.

İmamoğlu 6 Nisan 2019'da son uçuşunu gerçekleştirdikten sonra kapatılan ve Millet Bahçesi olması tasarlanan Atatürk Havalimanı'nın yeniden tartışılması gerektiğini söyledi:

Atatürk Havalimanı'nın kapatılması konusunun, mutlaka yeniden ele alınması gerektiğinin, yeniden tartışılması ve altının çizilmesini istiyoruz. Bu tartışmanın, birilerinin canını sıkması veya üzmesi hiç umurumuzda değil. 16 milyon insan adına, bizim bu konuda tartışmak, konuşmak, herkesin fikrini alabilmek en doğal hakkımız ve bunu sonuna kadar alırız.

İmamoğlu sözlerini şöyle devam ettirdi:

Neyi, niçin kapatıyoruz? Yarınlarda bunun negatif ve pozitif etkisi neyi getirecek, neyi götürecek? Ya bu şehir, bu ülke hepimizin. Bir insanın ömrü belli. Yani Allah herkese güzel bir ömür versin; ama bizim görev sürelerimiz gelip, geçiyor. Kimi 5, kimi 10, kimi de 20 yıl. Ama bitiyor. Sonrasında biz, bu ülkeye neyi emanet edeceğiz. Tarihte birçok insan, yaptıklarıyla yargılanırlar, yaptıklarıyla övünürler, minnet duyulurlar. Ben diyorum ki; bugün bize iletişim kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda iletişim, aynı zamanda toplumun hızlı ve seri bir şekilde buluşabilme imkanı tanıyor. Bu şehirde, Atatürk Havalimanı’nı tartışmak zorundayız. Ben, İBB Başkanı’yım. Ben, hiçbir İstanbulluyu böyle bir sürprizle karşılaştırmak istemiyorum. İstanbul’da herkesin bilgi almak hakkı var. 4-5 yaşındaki çocuğa bile, kızlarımıza, oğullarımıza bile hepimiz eve gittiğinde hesap veriyoruz. Dolayısıyla böyle bir dönemde böyle bir çağda tartışabilmeliyiz. Örneğin Atatürk Havalimanı kapatılmalı mı, açık mı olmalı? Ekonomik verileri ne? Bir bilim insanı arkadaşımız bu konuda bize bilgi aktaracak. Biz, bütün bu konuları bütün değerlerimizi tartışmaya açmayı kendimize vazife biliyoruz” dedi. 

İmamoğlu, İstanbul’un en önemli problemlerinden biri olan ulaşım sorununu tartışmak ve ortak akılla çözüm yolları bulmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.