İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimlerini rakibi karşısında 13 bin oy farkla kazanmıştı.

Ancak Yüksek Seçim Kurulu bu seçimi iptal etmiş, mazbatasını da geri almıştı. 

İmamoğlu'nun daha sonra gösterdiği sert tepkinin ardından da yaptığı basın açıklamasında, YSK başkan ve üyelerine yönelik hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki bugünkü duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmazken, avukatı Kemal Polat hazır bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatının önceki celse reddi hakim talebinde bulunduğunu hatırlatan mahkeme hakimi, sanık avukatının reddi hakim talebinin Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından incelenerek, kesin olarak red kararı verildiğini tutanağa geçirdi.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, İBB Başkanı Ekrem Imamoğlu'nun “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Reddi hakim talebine yönelik verilen kararlarda usule aykırılık olduğunu belirten Avukat Kemal Polat, “Bu da bizi bir an önce ön kabul ile karar verileceği konusunda iç dünyamızda yaşadığımız duyguları kuvvetlendirmiştir. Esasa ilişkin savunmalarımızı bilahare yazılı ve sözlü olarak mahkemeye sunacağız” dedi.

Mahkeme, Ekrem İmamoğlu'nun avukatına mütalaaya karşı yazılı savunma dilekçe sunmak üzere bir sonraki celseye kadar süre verilmesine karar verdi.