05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İmralı’ya gidecek komisyon üyeleri belli oldu: İmralı'ya hangi isimler gidecek?

İmralı’ya gidecek komisyon üyeleri belli oldu: İmralı'ya hangi isimler gidecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında oluşturulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne ziyaret yapılmasına yönelik karar aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında oluşturulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne ziyaret yapılmasına yönelik karar aldı. Bugün gerçekleştirilen toplantıda yapılan oylamada, 32 kabul, 3 çekimser ve 2 ret oyu ile ziyaret onaylandı. Demokrat Parti, DSP ve HÜDA-PAR ret oyu verirken, Yeni Yol Grubu çekimser kaldı.

Partilerden Ziyaret İçin Görevlendirilen İsimler Açıklandı

MHP: Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, partisinin İmralı’ya göndereceği isim olarak açıklandı. Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada bu görevi doğruladı.

AK Parti: Heyette yer alacak isim olarak Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman bildirildi. Yayman’ın geçmiş süreçlerdeki çalışmaları ve akademik tecrübesi nedeniyle tercih edildiği belirtildi.

DEM Parti: Parti adına İmralı’ya katılacak isim Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit olarak açıklandı. Koçyiğit, partilerden isimlerin yarına kadar Meclis Başkanlığı'na bildirileceğini ifade etti.

Yeni Yol Partisi Karar Aşamasında

Yeni Yol Grubu’nun İmralı ziyaretine temsilci gönderip göndermeyeceği henüz netlik kazanmadı. Ancak karar verilmesi halinde Mehmet Emin Ekmen’in gönderilmesi bekleniyor.

CHP Ziyarete Katılmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), komisyonun kapalı oturumla toplanmasına tepki olarak toplantıya katılmadı ve İmralı’ya heyet göndermeme kararı aldı. Grup Başkanvekili Murat Emir, CHP'nin Kürt sorununa demokratik çözümden yana olduğunu ancak sürecin yalnızca İmralı merkezli yürütülmesini doğru bulmadıklarını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *