CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Adana’nın İncirlik beldesinde bulunan İncirlik Hava Üssü ve Malatya Akçaağaç’taki Kürecik tesisiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasını destekledi.

KOZ OLARAK KULLANILIYOR

Amerika Birleşik Devletleri’nin kullandığı üsler ile ilgili iç güvenlik sıkıntısını dile getiren Ağbaba, “Bu üslerin kapatılması için saldırıya mı uğramamız gerekiyor” dedi. Dış işlerinde ABD ile Türkiye arasında yaşanan politik gerilimlerde Türkiye’nin kozu haline gelen üslerle ilgili öz eleştiride bulunan Ağbaba bugüne kadar laftan öteye hiçbir adım atılmadı. İncirlik ve Kürecik iç politika malzemesi yapılıp, kitlelerin gazını almak için kullanılmayacak kadar ciddi bir meseledir” ifadelerini kullandı.

POLİTİKA MALZEMESİ DEĞİL GÜVENLİK MESELESİ

İlişkilerin bozulduğu takdirde sınırlar içerisinde bulunan üslerin halkı ve ülkeyi tehdit ettiğini söyleyen Ağbaba, ilişkiler iyiyken üslerin menfaat için kullanılmasını, ABD yaptırım uygulamaya kalkarken bir koz olarak kullanılıp halkın manipüle edilmesini doğru bulmadığını ekledi.

Editör: Haber Merkezi