Bakanlıkların ortaklaşa karar verdikleri yeni düzenlemelerle birlikte yeni yasa önerisinin son hali belli oldu.

ONLİNE SATIŞA YASAK

Yasa teklifinde en çok dikkat çeken başlık ise internetten silah satışına son verilmesi. Av amaçlı kullanılan yivsiz pompalı tüfeklerden, bilumum kesici delici aletlere varana kadar online satışına yasak getirilmesi yasa teklifinde yer aldı.

Yasa teklifinde gelinen noktada yer alan maddeler şu şekilde:

TEK TARAFLI TESCİL SAĞLANACAK

Yurt dışında gerçekleşen boşanma davalarında Türkiye’nin ve bulunulan ülkenin nüfus müdürlüğüne gidip, tescil işlemleri yapılıyordu. Artık taraflardan biri olmadan da tescil işlemi gerçekleşebilecek.

EMEKLİ MAAŞLARI KESİLMEYECEK

Türkiye’de emekli olup yurt dışına yerleştikten sonra orada iş bulan kişilerin Türkiye’den aldığı emekli maaşları kesilmeyecek

BAŞVURUDA KOLAYLIK

Yurt dışında yaşayan kişilerin Bireysel Emeklilik Sistemi’nden yararlanması kolaylaşacak. Direkt döviz ödeyerek başvuru yapılabilecek

GREV VE LOKAVTTA YENİ DÖNEM

Maden işlerinde yaşanan felaketlerden sonra işletmeciye tanınan devlete olan borçlarını ödemedeki erteleme ve esnek tutum, grev ve lokavt durumlarında da olacak.

MUHTARIN ONAYLAMASINA GEREK YOK

İşyerlerinde çalışan elemanların listesinin muhtarlara onaylatılmasına son verilecek. Listeler direkt e-Devlet uygulamasına girilecek.

ORTAK KARAR VERİLMESİ EKLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirlediği enerji yatırımlarında Turizm Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de fikri alınacak.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ YASADA YER ALDI

Asgari ücretli işçi çalıştıran kurumlara 75 liralık destekle birlikte TSE tarafından belirlenecek elemanlar sözleşmeli olarak çalıştırılacak

Editör: Haber Merkezi