İtalya, Bulgaristan, Hollanda ve birçok ülkede maç yayınları başta olmak üzere sinema ve dizileri internet üzerinden izleten sistem yapılan operasyonla çökertildi. 700 bine yakın abonesi olan Xtream Codes'in tüm bilgileri polisin eline geçti. 2 Yunanlı gencin kurduğu sistem ip'lerin kayıtlı olduğu adres sayesinde çözüldü. 25 bin euroya kadar para ceza alması beklenen gençler için 3 yıla kadar varan hapis cezası da söz konusu.  

Türkiye dahil birçok ülkede bulunan IPTV, satıcıların kullandığı sistemin polis tarafından çökertilmesiyle birlikte yaklaşık 5 milyon kişinin de yayını kesilmiş oldu. Yapılan operasyonda 22 kişi gözaltına alınırken binlerce sunucuya da el kondu. 

IPTV Yayını Yapanlara ve İzleyenlere Ceza Geliyor! Haberini OKUYUN

SİSTEM TÜRKİYE'DE DE İŞLİYOR

Özellikle yayıncı kuruluşun belirlediği yüksek abonelik ücretlerini vermek istemeyen birçok vatandaş IPTV sistemine yöneldi. Yaklaşık olarak 3 yıldır Türkiye'de faal bir şekilde var olan sistem binlerce aboneye sahip. Liglerin başlamasıyla abone sayısının ciddi bir artış gösterdiği IPTV'de sık sık değiştirilen ip adresi nedeniyle işlem yapılamıyordu. Polis böylece ilk büyük operayonuna imza atmış oldu. 

Editör: Haber Merkezi