28 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İran, üç ülkeyi açıkça uyardı: İsrail'e yardım ederseniz vururuz

İran, üç ülkeyi açıkça uyardı: İsrail'e yardım ederseniz vururuz

İran, İsrail'e yönelik saldırıları önlemeye çalışmaları halinde ABD, İngiltere ve Fransa'nın Orta Doğu ve Körfez'deki askeri üslerinin hedef alınacağını resmen duyurdu. Bu açıklama, bölgedeki gerilimin daha da tırmanabileceğine işaret ediyor.

İran’dan Sert Uyarı: “İsrail’e Yardım Eden Ülkeleri Vururuz”

İran, İsrail'e yönelik operasyonların genişlediği bir dönemde ABD, İngiltere ve Fransa’yı doğrudan hedef alabileceğini açıkladı. İranlı yetkililer, bu ülkelerin İsrail’e askeri veya lojistik destek sağlamaları halinde Körfez ve Orta Doğu’daki üslerinin vurulacağını duyurdu. Açıklama, bölgede çok uluslu bir savaş ihtimalini gündeme getirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, “ABD’nin İsrail’e desteği, müzakere ve diplomasi zeminini tamamen yok etti” dedi. Sözcü, İsrail’in saldırılarına kayıtsız kalınması durumunda İran’ın geniş çaplı askeri karşılık vereceğini vurguladı.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ise, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Friedrich Mertz ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada İsrail’in “meşru müdafaa hakkı”nı tanıdıklarını söyledi. Starmer ayrıca İran'ın nükleer faaliyetlerinden uzun süredir endişe duyduklarını ifade etti.

İran’ın bu çıkışı, bölgede halihazırda yüksek olan tansiyonu daha da yükseltti. Uluslararası güvenlik uzmanları, İran’ın bu tehdidini gerçekleştirmesi durumunda, Orta Doğu’da çok uluslu ve yıkıcı bir çatışmanın kaçınılmaz olabileceğini belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *