Türkiye İş Kurumu, meslek edindirme programı kapsamında isteyen kişilere çobanlık eğitimi verecek. Kurum böylelikle hem işinde uzman kişi yetiştirecek hem de ülke genelinde yaşanan çoban sıkıntısına istihdam desteği sağlayacak

2003 yılında faaliyete geçen Türkiye İş Kurumu, kurulduğu günden bugüne ülkedeki istihdama doğrudan katkı sağlıyor. İŞKUR şimdi de isteyenlere çobanlık eğitimi vermeyi amaçlıyor. Bu sayede hem işinde uzman olarak çalışacak kişiler yetiştirilecek hem de Türkiye genelinde yaşanan çoban sıkıntısının önüne geçilmiş olacak.

13 GÜNDE 104 SAAT DERS 

Farklı türde birçok çalışma programı hazırlayarak uzmanlık kazandırmayı amaçlayan İŞKUR, şimdi de Tokat'ta açacağı kursla birlikte çobanlık eğitimi verecek. Çoban olmak isteyen vatandaşlar her hafta 5 gün olmak üzere, totalde 13 gün kurs görecek. Açılacak çoban akademisine katılmak için 16-70 yaş aralığında işsiz olmak yeterli. Eğitime katılan işsizlere 20 ila 50 lira arasında harçlık da verilecek.  Öte yandan Türkiye İş Kurumu, Ankara'da grafiker, Şırnak'ta aşçı yetiştirmek için de kolları sıvadı. Söz konusu kurslara katılmak isteyenler İŞKUR'un internet sitesinden veya kuruma ait binalardan başvuru yapabilir. 

AFGANİSTAN'DAN İTHAL ÇOBAN

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (TÜDKİYEB), Türkiye'deki çoban sayısının yetersiz olduğuna dikkat çekmiş ve bu ihtiyacın giderilmesi için Afganistan'dan150 bin Afgan çobanın ithal edileceğini açıklamıştı. TÜDKİYEB'in Başkanı Nihat Çelik, Türkiye'de 4.5 milyon işsizin var olmasına rağmen 5 bin liraya çalışacak çoban bulunamadığı için bu yola başvurduklarını da ifade etmişti.

Editör: Haber Merkezi