Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından İsmailağa Cemaati heyetini İstanbul Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Ziyarete ilişkin detaylar, cemaatin resmi sosyal medya hesabından duyuruldu.
Açıklamada, tarikatın yeni ruhani lideri Fikri Efendi’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü belirtildi. Görüşmeye, İsmailağa Cemaati’nin önceki liderlerinden Mahmud Ustaosmanoğlu ve Hasan Efendi'nin aile fertlerinin de eşlik ettiği ifade edildi.
Cemaatin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Şeyhimiz Fikri Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimiz, Mahmud Efendi Hazretlerimizin ve Hasan Efendi Hazretlerimizin mahdûmlarıyla birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiler.”
Ziyaretin içeriğine dair detay verilmedi
Ziyaretin içeriğine ilişkin resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmazken, görüşmenin cemaatin liderlik değişimi sonrası gerçekleşmesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce de İsmailağa Cemaati'nin ileri gelen isimleriyle çeşitli vesilelerle bir araya gelmişti.
