İspanyol Gazete'nin internet sitesinde yer alan habere göre, İspanya'nın Çin'den talep ettiği tıbbi malzemenin 6 gündür Ankara'da tutulduğu ve Türk makamlarının uçuşa izin vermediği iddia edildi

İspanya'nın en büyük ikinci yazılı basın organı El Mundo, internet sitesinde yaptığı haberle gözleri üstüne çekti. Gazete,  Çin'den satın alınan ve tıbbi ekipman yüklü bir uçağın gümrük sorunu sebebiyle Ankara Esenboğa Havalimanı’nda altı gündür tutulduğunu ileri sürdü.

Büroktratk engel

Koronavirüs salgını Avrupa'da en büyük darbelerinden birisini de İspanya'ya vurdu. Covid-19'un açtığı yara derinleşmeye devam ederken zor durumda olan hastaneler için İspanya hükümeti yüzlerce solunum cihazı talep etti. Özellikle Çin'den talep edilen bu cihazların cumartesi günü İspanya'ya varması beklenirken Ankara'da bürokratik engellere takıldığı iddia edildi ve gümrük denetimlerinin de yine Ankara yapıldığı söylendi

Türk makamları istese uçağı kaldırır

İspanya Dışişleri Bakanlığı’nın söz konusu olaya dair faaliyetlerin devam ettiğini belirtilen haberde uçuş engelinin hafta sonu kalkması beklendiği yazıldı. Ancak engelin kalkmasında Türk makamların elinde olduğu vurgulandı.

Öte yandan Türkiye, geçtiğimiz günlerde İspanya'ya askeri uçak ile yardım malzemesi ulaştırmış ve bunun üzerine İspanyol yetkililer T    ürkiye'ye teşekkür etmişti. 
 

Editör: Haber Merkezi