İspanya'nın El Mundo gazetesinin internet sitesi İspanya'nın Çin'den talep ettiği tıbbi malzemenin 6 gündür Ankara'da tutulduğunu ve Türk makamlarının uçuşa izin vermediğini iddia etmişti.

Gazete,  Çin'den satın alınan ve tıbbi ekipman yüklü bir uçağın gümrük sorunu sebebiyle Ankara Esenboğa Havalimanı’nda altı gündür tutulduğunu ileri sürünce İspanya'da büyük olay olmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu iddialara CNN Türk'te katıldığı programda yanıt verdi. 

Mevlüt Çavuşoğlu, "İspanya Dışişleri Bakanı iddialarını reddetti. Türkiye'nin bugüne kadar İspanya'ya verdiği desteği vurguladı ve teşekkür etti" dedi.

Çavuşoğlu ayrıca, İspanya Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye bugüne kadar İspanya'ya verdiği destek nedeniyle teşekkür ettiğini de belirtti.

Kendilerine 94 ülkeden tıbbi malzeme talebinde bulunulduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Önce bizim ihtiyaçlarımızı garanti altına almamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

Yurt dışından bugüne kadar 25 bin vatandaşımızın ülkemize getirildiğini belirten Çavuşoğlu, "Yurt dışında yeni tip koronavirüsten hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısının 156'ya ulaştı" açıklamasını yaptı.

Editör: Haber Merkezi