Sadece 9 gün süren Barış Pınarı Harekatı, Suriye savaşının asıl sebebi olan Büyük İsrail planını sona erdirdi. Akdeniz'den İran'a uzanacak terör koridoru hayal oldu. ABD, Rusya, kukla Arap rejimleri ve AB ülkeleri, Türkiye'nin yükselişini izliyor

OYUN KURUCU TÜRKİYE

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde İsrail ve ABD eliyle oluşturulmaya çalışılan YPG/PKK'nın terör koridorunu engellemek amacıyla 9 Ekim'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı, dünya dengelerini alt üst etti. Harekatla Tel Abyad ve Resulayn şehirleri terörden arındırılırken, 17 Ekim'de ABD ile Ankara'da, 22 Ekim'de ise Rusya ile Soçi'de iki ayrı mutabakat imzalanarak hem harekatın meşruiyeti hem de güney sınırı boyunca güvenli bölge planı, süper güçlere kabul ettirildi. Ortadoğuyu kan gölüne çeviren ABD'yi Suriye'den çekilmeye zorladı.

KUŞATMA HAREKATI YARILDI

Sahada ve masada etkinliğini gösteren Türkiye, güney sınırında terör örgütleri üzerinden, İsrail'in başını çektiği çok uluslu kuşatma harekatını yardı geçti. Ankara'nın bu başarısı Doğu Akdeniz ve Ege'deki sıkıştırma planlarını da derin sulara gömdü. ABD ve Rusya ile varılan mutabakatla, güvenlik kaygılarını dünyaya kabul ettiren Türkiye, küresel güçlerin terörle terbiye etme politikalarını boşa çıkarmış oldu. Türk Halkının bu süreçte devletin yanında yer almasıyla, içeriden vurma hesapları da tutmadı. Başta kukla Arap rejimi olmak üzere Batılı ülkeler, yüz yıllık narkozun etkisinden kurtulan  Türkiye'nin yükselişini şaşkınlıkla izliyor.