İstanbul'da 1 saat hizmet yapmazsanız, İstanbul 5 saat geriye gider... İBB'de 3 yıldır süren yönetim kuraklığı nedeniyle, İstanbulluların ömrü yollarda geçiyor. .. İBB'de 3 yıldır süren yönetim kuraklığı nedeniyle, İstanbulluların ömrü yollarda geçiyor eleştirisinde bulunan Göksu.. 

İBB AK Parti Grubu olarak sıkıntıların çözümü için yapılması gerekenlerle ilgili görüş ve önerilerimizi paylaştı.

Dünyanın en yoğun trafiğine sahip şehirleri sıralamasında 2018'de 6. olan İstanbul, 2021'de 1. sıraya çıktı. Trafikte ortalama sürüş hızı 2018'de 30.3km/saatken, 2021'de bu hız ve süre 24km/saate düşmüştür. Yani İstanbulluların trafikte geçirdikleri zaman artmıştır.

MOOVİT verilerine göre dünyadaki şehirlerarasında toplu taşıma ile yapılan ortalama yolculuk süresinde İstanbul 68 dakika ile 1. sıradadır.

Dünya örnekleri:

Paris 50 dk

Londra 48 dk

Madrid 45 dk

Milan 43 dk

Münih 40 dk

İstanbulluların ulaşımda yaşadığı olumsuzluklar her geçen gün çığ gibi büyümektedir. Trafikte geçirilen süre artmıştır. Her köşe başında arızalı bir İETT aracına rastlanmaktadır. Sefer sayıları doğru planlanmadığı için İstanbullular duraklarda saatlerce beklemektedir.

İBB AK Parti dönemi - 2013-2018 yılları arasında;

İBB'ye 2.250 otobüs almışken, (yıllık ortalama 450 otobüs)

CHP'li İBB yönetimi - 2019 - 2022 yılları arasında İETT filosuna sadece 30 araç katabilmiştir. Yani yılda ortalama 10 otobüs.

Ayrıca; Yine İBB Başkanının seçimde verdiği "İstanbul'a 100 bin araç kapasiteli otopark" sözü de yerine getirilmediği için parklanmadan kaynaklanan ilave bir trafik yoğunluğu da İstanbul'un ulaşımında sorun oluşmaktadır.

İstanbullular müsterih olsun... İBB AK Parti Grubu olarak İstanbul'da ulaşıma çare olacak, İstanbulluların ulaşımda nefes almasını sağlayacak teklif ve önerilerimizi sizlerle paylaşıyorum...

- İstanbul Ulaşımı: Karayolu, lastik tekerlekli toplu taşıma, demiryolu, denizyolu ve türleriyle birlikte bütüncül olarak ele alınmalı ayrıca günün şartlarına uygun olarak yeniden yorumlanmalıdır. İSTANBUL TOPLU ULAŞIM MASTER PLANI ivedilikle hazırlanmalıdır.

- İETT HAT OPTİMİZASYONLARI YAPILMALI

İETT hatları; raylı sistem, Marmaray ve metrobüsleri besleyici hat niteliğinde yeniden planlanmalı, Bu planlamada yolculuğun pik saatleri dikkate alınmalı, Yoğun saatler dışında yapılan yolculuklarda indirim uygulanmalıdır.

- METROLAR...

İBB AK Parti döneminde başlatılan metro hatlarındaki çalışmalar hızlandırılmalıdır. Ayrıca CHP'li İBB yönetimi İstanbul'a yeni metro hatları planlaması da yapmalıdır.

- İBB AK Parti döneminde başlatılan fakat CHP'li İBB yönetimi tarafından maalesef durdurulan başta LEVAZIM TÜNELİ olmak üzere; yollar, kavşaklar alt-üst geçitler ve tüneller ivedilikle tamamlanmalıdır.

- İSTANBUL ŞOFÖR AKADEMİSİ…

Kent içi ulaşımda meselenin sosyolojik boyutları dikkate alınarak, İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarında çalışan tüm şoförlerimizin eğitimi için İBB bünyesinde “İstanbul Şoför Akademisi” kurulmalıdır.

- Yeni tamamlanan ya da tamamlanacak olan raylı sistemler sonrası atıl duruma düşen ya da düşmesi muhtemel minibüsler, halk otobüslerine dönüştürülmedir.

Editör: Haber Merkezi