İstanbul'a İtalya'ya kaçak olarak gitmek için geldikleri belirtilen İranlı Payam K. ile karısı Zahra K. internetten tanıştıkları Afgan gençlerden kurulu çeteyle kendilerine yardım edecekleri gerekçesiyle para karşılığı anlaştı.

Aksaray'da yapılan buluşmanın ardından çete İranlı karı kocayı Arnavutköy ilçesine getirerek bir apartmanın ikinci katındaki daireye soktu.

Burada karı kocanın ellerini bağlayan çete, 3 bin lira ve cep telefonlarını aldı. Ardından da İranlı çiftin, İran'da yaşayan akrabalarını arayarak 14 bin euro fidye istediler. İranlı çiftin el ve ayakları bağlı halde çektikleri videolar da akrabalarına gönderildi..

12 saat boyunca rehin tutuldukları apartman dairesinden, sabaha karşı bir yolunu bularak el ve ayaklarındaki ipleri çözen Payam K. ve Zahra K. çifti, odanın penceresini açarak apartman girişindeki marketin tentesinin üzerine atladı. Önce tenteye ardından da yere düşen İranlı çift, yardım çığlığı attılar. 

Mahalle sakinleri durumu hemen polise bildirildi. Bu sırada İranlı çiftin pencereden atladığını fark eden Afgan çete üyeleri evden kaçmak istedi. 

Kaçmaya çalışanlardan 1'i mahalle sakinleri tarafından yakalanarak eve kapatılırken, kaçan 6 kişiden 3'ü de mahalle aralarında polisin kovalamacası sonucu yakalandı. 

Polis ekipleri Afgan uyruklu 4 gaspçıyı gözaltına alırken, rehin tutulan İranlı çift ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Polisin kaçan 3 Afgan gaspçıyı yakalama çalışmaları devam ederken adliyeye sevk edilen 4 Afgan ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. İranlı çift ise resmi işlemlerinin ardından sınır dışı edilerek ülkelerine geri gönderildi.
 

Editör: Haber Merkezi