Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar’daki evinin fotodğraflarını çeken İsrailli çift Natali Oknin ve Mordy Oknin ile birlikte yanlarında bulunan İ.A. da “siyasal ve askeri casusluk” suçundan tutuklanmıştı.

Şüphelilerin incelenen dijitallerinde Mody ve Natali O.’nun  çektikleri görselleri Aile”  adını verdikleri gruba anlık olarak paylaştıkları ve Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutun arasındaki mesafenin de belirtildiği tespit edildi.

İsrailli çiftle ilgili bir iddia da İsrail basınından geldi.

Hamodia isimli gazete İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in bakanlarına "Bu konuyu medya önünde konuşmayın, böyle bir hamle çiftin serbest bırakılması çabalarına zarar verebilir” dediğini yazdı.

İsrail medyası, “Diplomatik çabalar çok göz önünde olmadan yapılıyor, bir anda çözmesi çok karmaşık olacak bir krize sebebiyet vermemeye çalışılıyor. Yetkililer Türkiye’nin sessizce çifti sınır dışı etmesini umut ediyor. İki ülke arasındaki hassas diplomasi daha da karmaşık çünkü her iki ülkede de büyükelçi bulunmuyor” yorumunu yaptı.
 

Editör: Haber Merkezi