Balıkesir'de peş peşe 2 deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Karesi ilçesinde saat 01.13'te 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 10,98 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

Balıkesir'de 4,1 büyüklüğündeki depremin ardından 4,7 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Karesi ilçesinde saat 01.58'de 4,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 14,1 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi. Deprem, İstanbul başta olmak üzere; Tekirdağ, Çanakkale ve Bursa gibi çevre illerde de hissedildi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada, depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını söyledi.

Muhtarlarla görüşüldüğünü ve sıkıntılı bir durumun olmadığını belirten Şıldak, itfaiye ekiplerinin araştırma yapması için tedbiren bölgeye gönderildiğini ifade etti.

Depremle ilgili olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Ekiplerimiz ilk andan itibaren sahada hemşehrilerimizle birlikte olup, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Merkezi (BAKOM) ile takip ve koordinasyonu sağlamaktadır. Merkez üsse yakın tüm kırsal mahalleler olan İbirler, Davutlar, Çaypınar, Yaylabayır, Yağcılar, Çanacık, Halkapınar, Karacaören, Kamçılı ve Şamlı ekiplerimizce taranmıştır ve herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır."
 

Editör: Haber Merkezi