Rus NTV kanalının muhabiri olduğu belirtilen Aleksey Petruşko ve kameramanı İvan Melişkin'in,  izinsiz şekilde Hazerfan Havalimanı'nda Baykar Savunmanın uçuş testlerinin görüntülerini görüntülemeye çalışırken şirket yetkililerinin ihbarıyla polis tarafından gözaltına alındıkları öğrenildi.

İstanbul İstihbarat ve TEM ekiplerinin ortak çalışmasıyla gözaltına alınan ikilinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor. 

Askeri Casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan iki gazeteci için Rus Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girdiği ve Türk Dışişleri Bakanlığı ile serbest bırakılmaları için görüştüğü öğrenildi.

İstanbul Valiliği konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

- İlimizdeki İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezinin bulunduğu ve fotoğraf/video çekiminin izne tabi olduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rusya uyruklu (I.M.) ve (A.P.) ile Türk Vatandaşı (A.Ç.K.) İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 03.12.2020 Perşembe günü saat 10.30 sıralarında gözaltına alınmıştır. 

- Şahıslar hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir. Gözaltı süresi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla (3) gün uzatılmıştır.

Editör: Haber Merkezi