Kafe, kahvehane ve eğlence mekanları kapandı. Vatandaşlar soluğu börekçi dükkanlarında aldı. Kafe gibi işleyen börekçilerde boş masa bulunamıyor.

Börekçiler doldu taştı

İstanbul'da kafe ve kahvehaneler kapandı ama börekçiler doldu taştı!

Dünya'yı alt üst eden koronavirüs salgını Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Dün yapılan son açıklamaya göre 191 yeni vaka tespit edildi. 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'de aldığı önlemlere yenilerini ekledi. Kafeler, kahvehaneler, sinema-tiyatro ve insanların yakın temasta bulunabileceği tüm organizasyonlar yasaklandı. Alınan bu kararlardan sonra kafe, kahvehane ve eğlence yerleri kepenk kapattı. Nargile salonları ile internet kafeler dükkanların kapısına "koronavirüs nedeniyle kapalıyız" yazısı astı. Ancak vatandaşlar hem börek satan hemde kafe gibi çalışan börekçilere akın etti. Kapanan dükkanlar börekçilere  yaradı. Sabah-öğle ve akşam saatlerinde masalar dolup taştı. 

Yasaklardan sonra İstanbul

İstanbul'da kafe ve kahvehaneler kapandı ama börekçiler doldu taştı!

Koronavirüs nedeniyle alınan yasaklara İstanbullular çoğunlukla uydu. Trafik gün boyu yüzde 20'lerde seyretti, toplu taşıma kullanma oranı yüzde 59'luk bir azalış yaşadı. Ancak uyarılara rağmen kalabalık ortamlara girmeye devam eden vatandaşlar da oldu. Esenyurt'ta açık kalmaya devam eden bir kahvehaneyi polis bastı. İşletmeciye ceza kesildi. Diğer taraftan kafe ve kahvehanelerin kapanması sonrasında vatandaşlar börekçilere akın etti. Börekçiler dükkanlarını kafe düzenine getirdi. Koronavirüse aldıeış etmeyen müşteriler kalabalık ortamlara girmekten çekinmedi. 

Editör: Haber Merkezi