İstanbul'da maske takmama cezası kaç para? Maske takmanın zorunlu hale gelmesinin ardından vatandaşlar İstanbul'da maske cezası ne kadar gibi soruları araştırmaya başlamıştı. O miktar belli oldu. İşte İstanbul'da maske takmama cezası

İstanbul'da maske takmama cezası kaç para? Maske cezası ne kadar?

Pandemi ile ilgili Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararlarının ardından İstanblu, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda da maske takma zorunluluğu getirilmişti. Alınan kararın ardından İstanbullular maske takmama cezası ne kadar, İstanbul maske cezası ne kadar şeklinde soruları araştırmaya başlamıştı. Bu ceza 3150 TL olarak bilinse de maske takmamanın cezası 900 TL olarak duyuruldu. 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

DAĞITIM YERLERİNE

İl umumi hıfzıssıhha meclisi18.06.2020 Perşembe günü saat 17.00'da Vali Yardımcısı Celalettin ÖZDEMİR başkanlığında olağanüstü toplanmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), pandemi ilan edilen ve ülkemizde salgın riski olan koronavirüs hastalığının yayılmasının önlenmesi ve normalleşme sürecinin başarıyla sürdürülmesine yönelik Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda;

Kamu kurumlar ve özel sektör iş yerlerinin kapalı alanları ile toplu ulaşım araçlarında maske takılması kararlarına ilaveten, ilimizde sokağa çıkan her vatandaşın açık alanlarda da ağız ve burnunu kapatacak şekilde, usülüne uygun maske takılmasının zorunlu olması hükmüne istinaden, ilimiz genelinde uygulama birliğinin sağlanması ve tereddütlerin giderilmesi için, maske kullanımı zorunluluğuna aykırı hareket edenlere, idari para cezasının 900 TL olarak takdir edilmesini tavsiye kararı alınmıştır. 

Editör: Haber Merkezi