Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen "Dünya Helal Zirvesi İstanbul 2019" ile "7'nci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo" etkinliği bugün kapılarını açıyor. Organizasyon 28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Helal Akreditasyon Kurumu'nun (HAK) edindiği bilgiye göre, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek organizasyona 70'den fazla ülkeden kurum ve kuruluş yetkilileri ile bilim insanları ve iş dünyasının önemli isimleri de katılacak. 

Gıda, finans, turizm, kozmetik, tıp, kimya, ambalaj, makine, İslami yaşam ve moda gibi birçok sektörden 250'nin üzerinde uluslararası firmanın katılımı beklenen Helal Expo, dünyanın en büyük ve etkili helal fuarı olma özelliğini taşıyor.

HELAL AKREDİTASYON KURUMU DA KATILACAK

Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye'nin ticari anlamda yükselmesi ve lider konuma gelmesi için kurulan Helal Akreditasyon Kurumu, 28 Kasım-1 Aralık'taki 7'nci İİT Helal Expo 2019 fuarına katılmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde yapılacak fuarda stant açacak kurum, faaliyetlerini tanıtacak. Kurum aynı zamanda "helal belgeli ürün"lerin artması için de önemli girişimlerde bulunuyor.

4 TRİLYON DOLARIN ÜZERİNDE

İslami hassasiyetlere uygunluğu ön plana alan mal ve hizmet piyasasının yanı sıra finans piyasasını da kapsayan helal ekonomisinin toplam büyüklüğü 4 trilyon doların üzerine çıktı. Bu mal ve hizmetlerin belgelendirilmesine ilişkin pazarın da 6 milyar dolardan fazla olduğu tahmin ediliyor.

Bu büyük pazar pek çok ülkenin ilgisini çekerken helal kalite altyapıları arasındaki farklılıklar, ticaretin önünde teknik engel olarak ortaya çıkıyor ve farklı piyasalara satılacak aynı ürün için farklı helal belgeleri almak gerekebiliyor.

Editör: Haber Merkezi