Suriye'de oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra birçok ülke Türkiye'ye karşı bazı ambargo ve yaptırım kararı almaya başladı. En son ise İtalya Spor Bakanı UEFA'ya bir mektup göndererek Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da oynanmasına sıcak bakmadığını ifade etti. 

İtalyan haber ajansı Ansa'nın aktardığı habere göre; İtalya Spor Bakanı Spadafora, UEFA Başkanı Aleksander Caferin'e İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali ile ilgili bir mektup yazdı. Skandal sözler içeren mektupta "Sivil Kürt halkına yönelik vahim eylemleri" sonrası 2020 yılındaki Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da oynanmasının uygun olup olmadığının değerlendirilmesi talebinde bulundu. 

UEFA SÜPER KUPA FİNALİ OYNANMIŞTI

Şampiyonlar ligi şampiyonu ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonunun karşı karşıya geldiği Süper Kupa Chelsea ile Liverpool arasında oynanmıştı. Maça İstanbul ev sahipliği yaparken Vodafone Park'taki seyirciler ve şehrin havası Dünya basınında oldukça beğenilmişti. 2020 yılındaki Şampiyonlar Ligi finaline de ev sahipliği yapmaya hazırlanılan şu günlerde, Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra İtalyan Bakan'ın çirkin istemi gündeme oturdu. Sporun "barışçıl" bir tarafının olduğunu vurgulayan popülist bakan, UEFA'dan final maçının İstanbul'da oynanmasının doğru olup olmadığının değerlendirmesi talebinde bulundu. Öte yandan 2005 yılında da şampiyonlar ligi finali heyecanı yaşayan yedi tepe, unutulmaz bir maça ev sahipliği yapmıştı. Milan karşısında 3-0 geriye düşmesine rağmen geriden gelen Liverpool maçı 4-3 kazanarak kupayı müzesine götürmüştü.