İstanbul Tuzla'da 18 Eylül Çarşamba günü kimyasal maddelerin üretildiği fabrikada bir tankın patlaması sonucu çıktığı iddia edilen yangın İstanbul'un birçok ilçesini etkilemişti. Yangının kimya fabrikasında çıkmasından dolayı zehirli gazlar yaydığı haberleri de gündemi meşgul etti.

TEHLİKE YARATMAYACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Bugün İstanbul'da etkisini gösteren yağmur için pek çok kişi uyarılarda bulundu. Yangından sonra zehirli gazların havaya karıştığı ve yağmurda dışarı çıkılmaması gerektiği sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasındaydı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili çıkan haberlere yanıt vererek Tuzla'daki yangın sırasında gökyüzüne karışan kimyasalların İstanbul ve çevre iller için tehlike yaratmayacağını açıkladı.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN OLDU

Bugün yağan yağmurdan sonra özellikle Tuzla ve çevresinde görülen sarı ve beyaz renkteki su vatandaşları tedirgin etti. Ekşi Sözlük adlı platformda da konuyla ilgili başlık açılarak İstanbul'un birkaç semtinden fotoğraflar paylaşıldı. 

Ekşi Sözlük'te konuyla ilgili yorum yapan bazı kullanıcılar "Uzun bir yağışsız sezonun arkasından yağan ilk yağmurda asfaltın üstünde yağlar birikir. Bu petrol türevi yağlar asfaltın içinden asfalt yüzüne doğru ısı etkisiyle ilerler. Bu yağlar araçların etkisi ile eser miktarda atmosfere de dağılır ve sonrasında da çöker. Yağmur suyu ile birleştiği zaman reaksiyona girer ve sabunlu su gibi görünür" değerlendirmesinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi