İstanbul'da sokaklarda uyuşturucu satanları takip eden narkotik ekiplerine silahlı saldırı düzenlendi. 

Bağcılar'da meydana gelen olayda, sokaklarda uyuşturucu satan zehir  tacirlerine karşı görev yapan ekipler, bir araçtaki 4 şüpheliyi takibe aldı. 

İçlerinden birinin 75 suç kaydı olan şüphelileri sivil araçla izleyen ekipler, Yüzyıl Mahallesi 2136 Sokak üzerine geldiklerinde, şüphelilerin bulunduğu araçtan ateş açıldı. Polis ekiplerine  yönelik 3 şüphelinin açtığı ateş soncunda, araçtaki 2 polis memuru yaralandı.

Saldırıda göğsünden ağır şekilde yaralanan Erhan Gökteke ve kolundan yaralanan ekip arkadaşı, olay yerine çağırılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Polis memuru Gökteke ve ekip arkadaşını vurdukları belirlenen 3 şüpheliden Serdar B. ve O.I. (17) yapılan çalışmalarla yakalandı.  

Üçüncü şüpheli ise olay yeri yakınlarında gözaltına alındı. Şüphelinin yakalandığı noktada çöp konteynerine bir şey attığı bilgisi üzerine yapılan aramada saldırıda kullanıldığı değerlendirilen 3'üncü bir tabanca ele geçirildi.

Şüpheliler emniyete götürülürken, ameliyata alınan yaralı polis Erhan Göktepe'den acı haber geldi.  Evli ve 2 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen Gökteke'nin şehit düştüğü öğrenildi.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- Bugün saat 14.00'de Bağcılar İlçemiz Yüzyıl Mahallesinde İl Emniyet Müdürlüğü Ekiplerimizce; başta hırsızlık, yankesicilik ve uyuşturucu satıcılığı olmak üzere (75)'ten fazla suç kaydı bulunan bir firarinin yakalanması için yapılan çalışmalar sırasında, Narkotik ekibimize düzenlenen silahlı saldırı sonucu (2) Polis Memurumuz yaralanmıştır.

- 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilen Bağcılar İlçe Araştırma Amirliği Narko Timlerde görevli Polis Memuru Erkan GÖKTEKE, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit olmuş, kolundan yaralanan Polis Memurumuz Yunus NACAR'ın tedavisi devam etmektedir. 

- Olay yerine sevk edilen ekiplerimizce görevli polis memurlarına silahlı saldırıda bulunan şüpheli (S.B) olayda kullandığı silahla birlikte yakalanmıştır. Olayla ilgili olarak şüpheli (O.I) ve (K.A) adlı şahıslar (1) adet silahla birlikte yakalanmış, firari şüpheli (R.B)'ninyakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. 

- Olayda kullanılan (1)'i pompalı tüfek olmak üzere (3) adet silah ele geçirilmiştir.

- Bu hain saldırıda şehit olan polisimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekânı cennet, makamı âli olsun. Şehidimizin kederli ailesi, yakınları ve Emniyet Teşkilatımıza sabır ve başsağlığı, yaralı polisimize acil şifalar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi