Uluslararası faaliyet gösteren bir navigasyon sistemleri şirketi, 2020 yılı verilerinden faydalanarak trafiği en yoğun şehirleri açıkladı.

57 ülkeden 416 şehri kapsayan rapora göre İstanbul, dünyada 5`inci Avrupa’da ise 2`nci en çok trafik yoğunluğu yaşanan şehir oldu. İstanbul bir önceki raporda dünya genelinde 9`uncu sıradaydı.
İstanbullu sürücüler fazladan 8 gününü trafikte geçiriyor
İstanbullu sürücüler trafikte, yıllık ortalama süreden 200 saat fazlasını harcıyor. Sürücüler, normal süreden 8 gün 8 saat daha fazla zamanı trafikte geçirmiş oluyor.

Trafiğin en yoğun olduğu saatin cuma günü 18:00 olduğu açıklanan raporda, cuma günü 19.00`dan sonra seyahat etmenin yılda 4 saat zaman kazandıracağı belirtiliyor.
En yoğun trafiğe sahip şehir Moskova
Rusya’nın başkenti Moskova, %54 ile dünyanın en yoğun trafiğine sahip şehir oldu. İkinci sırada Hindistan’dan Mumbai, üçüncü sırada Kolombiya’dan Bogoto dördüncü sırada ise Filipinler`in Manila şehri yer aldı.
"Bu şehirde trafik büyük bir sorun"
İstanbul trafiğinde araç kullanan Kemal Koca, “İstanbul’da çok aşırı bir trafik var, bu şehirde trafik büyük bir sorun. Bu sorunun nasıl çözüleceğini bilmiyorum. Bence bunun çözülmesi zor gözüküyor. Bence dünyada ilk 5 şehrin arasında olması normal hatta birinci bile olabilir. Trafiğin bu şehre özgün farklı bir sıkıntısı var. İstanbul’un belli yerleri aşırı kalabalık oluyor. Bunun çözümü yok gibi duruyor her yapılan yol geç kalındığı için fayda etmiyor” ifadelerini kullandı.
İstanbul’un trafik yoğunluğunda dünyanın birinci şehri olması gerekiyor
15 yıldır İstanbul’da taksicilik yaptığını ifade eden Süleyman Yılmaz, “İstanbul’un trafik yoğunluğunda dünyanın birinci şehri olması gerekiyor. 5 şehri olması gene çok iyi buluyorum, en ufak bir kazada yollar kilitleniyor. Günde 12 saat boyunca trafikte kalıyorum. Bazen 15 kilometrelik bir yol bir saati buluyor. Türkiye’nin en kötü trafiği olan şehri İstanbul, bir de yollar sürekli yama yapılıyor neredeyse düz yol göremiyoruz” diye konuştu.
Bazen 40 dakikada 3 kilometre gidemiyoruz
Trafik yoğunluğunun azalması için vatandaşların toplu taşımaya yönelmesi gerektiğini belirten Murat Korkmaz, “İstanbul dünyada trafik yoğunluğu en fazla olan 5’inci şehri seçilmiş. Bu bilgiyi bilmiyordum ancak İstanbul’da trafiğin büyük bir çile olduğunu biliyordum. Her gün 8 saat trafikte kalıyoruz. Her vatandaş tek başına araba ile seyahat ettiği için yoğunluk daha fazla artıyor. Bazen 40 dakikada 3 kilometre gidemiyoruz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi