Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, Yılmaz'ın İstanbul'da yaptığı hizmetlerle ilgili hazırlanan video gösterildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, programda yaptığı konuşmada, 37 yıl önce tanıştığı Yılmaz için kaleme aldığı dizeleri şöyle dile getirdi:

Terk etti hep sefayı

Tasavvuftu dersimiz, bekledik gelecek hocayı
'Güzel insan' dediler, anladık görünce simayı
Nasıl da cem etmiş Allah, isimle müsemmayı
Kamil'i de var üstelik, terk etmez asla vefayı
Uzun yıllar çalıştı, terk etti hep sefayı
Gece gündüz demedi, tercih etti cefayı
Emekli oldu, kubbede bıraktı bir hoş sedayı
Kürsülerde daha çok göreceğiz inşallah hocayı.

Kürsü arkadaşlığı

Yılmaz'la Sakarya'da İlahiyat Fakültesinde hocalık yaptıkları zamanlarda yaşadıkları anıları paylaşan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığında 6 yıl birlikte çalıştıklarını, güzel işler yaptıklarını söyledi. O dönemde eğitim hizmetlerini birlikte yürüttüklerini aktaran Erbaş, "Özellikle 4-6 yaş grubu Kuran kursları konusundaki gayretlerimiz meyvesini verdi. Bugün 200 bin kadar 4, 5, 6 yaşındaki çocuğumuz Kuran'ı öğreniyor. Peygamberimizi tanıyor. Manevi değerlerimizi tanıyor, öğreniyor. Bu konuda hocamızla birlikte gayretimiz oldu. İnşallah amel defterimize yazılmıştır" diye konuştu. 

Büyük bir çaba sarf ettim

Hasan Kamil Yılmaz da İstanbul Müftülüğü ile taçlanan 45 yıllık hizmet hayatının veda programına katılan bütün misafirlere teşekkürlerini iletti. İstanbul'un zengin tarihi miras üzerinde yükselen büyük bir medeniyet şehri olduğunu ifade eden Yılmaz, İstanbul'un medeniyet ruhunu yansıtan önemli mekanlardan birinin Süleymaniye Camisi ve Külliyesi olduğunu, külliyenin etrafında yer alan İstanbul Müftülüğü'nün de adeta onun devamı ve bütünleyicisi olduğunu dile getirdi. 

11. İstanbul Müftüsü

Bu mekanın önceleri Yeniçeri Ocağı'nın merkeziyken daha sonra Şeyhülislamlık makamı olduğunu hatırlatan Yılmaz, "11. İstanbul Müftüsü olarak göreve başladıktan sonra büyük bir tarih hazinesinin üstünde olduğumuz gerçeğini daha yakından görme imkanım oldu. İstanbul ve Müftülük, her ikisi de ayrı bir tarih ve hazine. Müftülük sıfatı İstanbul ile buluşunca daha derin bir anlam ve değer kazanmaktadır. İstanbul Müftülüğü görevimiz boyunca leşker-i duanın tarihteki misyonuna yakışır bir şekilde hizmet etme derdinde olduk." diye konuştu. 
 

Editör: Haber Merkezi