İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da koronavirüs tedbirleriyle ilgili denetimlerde bulundu.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada vatandaşları uyardı. Yerlikaya, "Bizim niyetimiz İstanbulumuz için şu, koronavirüs önlemlerini biz kendi nezdimizde samimi olarak uygulamak zorundayız. Selamlaştığımız insanları, dostları, sağlığını önemsiyorsak basit bir kural, şu maskeyi kurallara uygun takalım, mesafeye riayet edelim. Genelge kurallarına uyalım ki daha ileriye gidecek kısıtlama tedbirleri gelmesin. Her türlü olumsuz rakamları minimum hale getirmeyi daha önce başardık" dedi.

"SOKAĞA ÇIKMANIN TAMAMEN KISITLANDIĞI BİR DÖNEM YAŞAMAYALIM"

Yerlikaya şöyle devam etti: 

"Maske tak demiyoruz artık, maskeni indirme, can alma diyoruz. Sokağa çıkma, çıkmak zorundaysan maskeyle, temizlikle bu kurallara uy. Misafir çağırma, misafirliğe girme. 

Topyekün 83 milyon savaştığımız bu virüste inanın denetim de bir yere kadar. 3 milyon 319 bin 917 denetim yapmışız. Güvenlik güçlerimiz, zabıtalarımız, belediyelerimizin hepsi, bütün arkadaşlarımızla beraber yaptık. 21 milyon ceza yazmışız. Bunun sadece 1 milyonu az önce gelen sigara yasağından. Artık sigara kullanan hemşehrilerime şunu söylüyorum, inşallah sigaradan kurtulurlar ama madem ki bunu içiyorlarsa, maske indirme sebebi olarak bunu uygun görmüyoruz. Sokağa çıkmanın tamamen kısıtlandığı bir dönem yaşamayalım."

PAZARLARDAKİ UYGULAMA

Pazar yerleriyle ilgili uygulamayı anlatan Vali Yerlikaya, şunları söyledi:

"Saat 16.00-17.00 sıralarında pazarlarda bir yoğunluk var. Bu yoğunluğu azaltmak için odabaşkanlarımızla birlikte başlattığımız bir uygulama var. Pazarın en seyrek olduğu vakitlerde vatandaşların gelmelerini sağlamak için indirimler yapıyor arkadaşlar."

Editör: Haber Merkezi