03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İstanbul'da ara tatil sonrası ikinci iş gününde trafik yoğunlugu arttı

İstanbul'da ara tatil sonrası ikinci iş gününde trafik yoğunlugu arttı

Ara tatilin ardından İstanbul’da okulların yeniden açılmasıyla birlikte haftanın ikinci iş gününde trafik yoğunluğu arttı. D-100 ve TEM’de birçok noktada araçlar güçlükle ilerlerken, metrobüs ve aktarma merkezlerinde de yoğunluk yaşandı. Trafik oranı sabah saatlerinde yüzde 63’e ulaştı.

Ara tatilin sona ermesi ve okulların yeniden açılmasıyla birlikte İstanbul’da haftanın ikinci iş gününde sabah trafiği önemli ölçüde arttı. Kent genelinde hem ana arterlerde hem köprü yollarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Anadolu Yakası’nda yoğunluk Avrasya Tüneli’ne kadar uzadı

Anadolu Yakası’nda D-100 kara yolunda Tuzla’dan başlayan yoğunluk, Maltepe ve Kadıköy güzergâhı boyunca ilerleyerek Avrasya Tüneli’nin girişine kadar devam etti.TEM Otoyolu’nda da Sancaktepe’den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönüne doğru araç trafiği yavaşladı.Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yolunda ise yoğunluk Ataşehir’den başlayıp köprü girişine kadar uzandı.Şile Otoyolu’nun Altunizade–Ümraniye arasındaki bölümünde sürücüler ağır seyretmek zorunda kaldı.

Avrupa Yakası’nda kaza trafiği etkiledi

Avrupa Yakası’nda D-100 kara yolunun Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler, Haliç ve Mecidiyeköy kesimlerinde yoğunluk sabah boyunca devam etti.Avcılar mevkisinde yaşanan kaza nedeniyle araçlar zaman zaman durma noktasına geldi.TEM Otoyolu Mahmutbey gişeleri ile İSTOÇ arasında da trafiğin ağır ilerlediği görüldü.

Toplu taşımada da kalabalık vardı

Okulların açılmasıyla metrobüs durakları ve aktarma merkezlerinde yoğunluk arttı. Özellikle Yenibosna–Şirinevler bölgesinde yolcular toplu taşımaya binmekte zorluk yaşadı.Otobüs, metro ve metrobüs hatlarında sabah saatlerinde normalin üzerinde yolcu hareketliliği gözlendi.

Yoğunluk yüzde 63’e yükseldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin CepTrafik uygulamasına göre sabah saatlerinde kent genelindeki trafik yoğunluğu %63 seviyesine ulaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *