İstanbul’da Deprem Paniği: Silivri Açıklarında 3.2 Büyüklüğünde Sarsıntı
AFAD: Derinlik 6.99 Kilometre
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 30 Nisan 2025 sabahı saat 09.07’de, İstanbul’un Silivri açıklarında 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Yapılan ölçümlere göre depremin yerin 6.99 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Artçı Niteliğinde Değerlendiriliyor
Deprem, artçı sarsıntı olarak değerlendirilse de sabah saatlerinde hissedilmesi nedeniyle özellikle kıyı bölgelerinde kısa süreli paniğe neden oldu. Şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmedi.
Uzmanlardan Sessizlik
Depreme ilişkin şu ana kadar resmi bir uyarı veya değerlendirme yayımlanmamışken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve benzeri uzmanların değerlendirme yapması bekleniyor. Özellikle Marmara Denizi açıklarında meydana gelen küçük ölçekli depremler, kamuoyunda büyük İstanbul depremi beklentisi bağlamında yakından takip ediliyor.
Deprem Takibi İçin Kaynak: AFAD
Vatandaşlar, güncel sarsıntıları ve büyüklüklerini AFAD’ın “Son Depremler” sayfası üzerinden anlık olarak takip edebiliyor. Bu tür küçük sarsıntıların doğal süreçlerin bir parçası olduğu belirtilse de, uzmanlar, her depremi yer bilimsel olarak ciddiyetle değerlendirmek gerektiğini vurguluyor.
