İstanbul
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İstanbul'da casusluk suçlamasıyla tutuklanan İsrailli çiftle ilgili flaş gelişme: Bakın ne yapmışlar?

İstanbul'da casusluk suçlamasıyla tutuklanan İsrailli çiftle ilgili flaş gelişme: Bakın ne yapmışlar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'daki evini Çamlıca Kulesi'nden görüntüledikleri için siyasal ve askeri casusluk suçlamasıyla tutuklanan İsrailli çift Natali ve Mordy Oknin'le ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. 

Çamlıca Kulesi'nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar’daki evinin fotodğraflarını çeken İsrailli çift Natali Oknin ve Mordy Oknin ile birlikte yanlarında bulunan İ.A. da “siyasal ve askeri casusluk” suçundan tutuklanmıştı.

Şüphelilerin incelenen dijitallerinde Mody ve Natali O.’nun  çektikleri görselleri Aile”  adını verdikleri gruba anlık olarak paylaştıkları ve Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konutun arasındaki mesafenin de belirtildiği tespit edildi.

İsrailli çiftle ilgili bir iddia da İsrail basınından geldi.

Hamodia isimli gazete İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in bakanlarına "Bu konuyu medya önünde konuşmayın, böyle bir hamle çiftin serbest bırakılması çabalarına zarar verebilir” dediğini yazdı.

İsrail medyası, “Diplomatik çabalar çok göz önünde olmadan yapılıyor, bir anda çözmesi çok karmaşık olacak bir krize sebebiyet vermemeye çalışılıyor. Yetkililer Türkiye’nin sessizce çifti sınır dışı etmesini umut ediyor. İki ülke arasındaki hassas diplomasi daha da karmaşık çünkü her iki ülkede de büyükelçi bulunmuyor” yorumunu yaptı.