Ak Parti’de görev aldığı dönemde başbakanlık yapan ve son dönemlerde yeni parti kurma sürecini tamamlamak üzere olan Davutoğlu’nun partisinin ismi kesinlik kazandı.

Birçok gazetecinin aldığı duyum ve bilgiler etrafında birden fazla parti isminin gündemde olmasıyla belirsizliğini sürdüren Davutoğlu’nun partisinin ismi belli oldu.

BİRÇOK İSİM KULİSLERE SIZMIŞTI

Daha önce “Bizim Parti” isminin yayılmasından sonra “Yaşam ve Adalet Partisi” ismi üzerinde ihtimaller gündeme gelmişti. Ardından Davutoğlu’nun yeni partisinin isminin “Dava Partisi” olacağı kulislere sızmıştı. Logosunun tasarımının da tamamlandığı partinin yeni isminin perşembe veya Cuma açıklanacağı söyleniyordu. Partinin isim sürecinin bu denli yoğun bir gündem oluşturmasına piyar çalışması olarak bakan bir kitle varken giderek kitlelerin “partinin ismi” başlığında trend oluşturması bu ihtimali düşündürüyor.

Ahmet Davutoğlu Kimdir? Yeni Partisinin İsmi Ne Oldu?

O GAZETECİ PARTİNİN İSMİNİ AÇIKLADI

Habertürk yazarı Fatih Altaylı partinin isminin kesinleştiğini belirterek “Uzun tartışmalardan sonra Davutoğlu’nun partisinin adı “Gelecek Partisi” olarak kesinleşti” açıklamasını yaptı. Altaylı “Partinin kurucular kurulunda Davutoğlu’nun eski danışmanı Etyen Mahçupyan gibi, gazetececi Hakan Albayrak gibi bilindik isimler yer alıyor, Gelecek Partisi’nin Türk siyasetine hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi