4 gündür İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü’ne İfade veren Çiftlikbank'ın kurucusu 'Tosuncuk' Mehmet Aydın, bu sabah saat 06.30’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinden, sağlık kontrolü işlemleri için önce Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi

Tosuncuk'a 4 günlük ifade sürecinde sorulan sorular da ortaya çıktı.

Hürriyet'ten Musa Kesler ve Eyüp Serbest'in haberine göre Mehmet Aydın'a ilk olarak “Mağdurların parasını ödeyecek misin?” sorusu yöneltildi. Şirketi neden Kıbrıs’ta kurup paraları buraya aktardığı, yönetim tecrübesi olmayan koruma, güvenlik görevlisi gibi isimleri neden üst düzey atadığı, Bursa’da açılan soruşturmada çiftliklerdeki hayvan sayısı ile mal varlıklarına dair neden yalan beyanlarda bulunduğu soruldu.

3 yıllık firarı boyunca kimlerin nasıl yardım ettiğini anlatması istenilen Aydın’dan, Uruguay ve Brezilya’daki irtibatlarının detayları soruldu. Sorulardan biri de “Ağabeyin Fatih Aydın nerede?” oldu. 

En önemli soru ise Aydın’ın mağdurlardan topladığı paradan geriye kalan 322 milyon liranın akibetiyle ilgiliydi. Paraları Bitcoin veya diğer kripto paralara yatırıp yatırmadığı yönünde sorular yöneltilen Aydın’a Çiftlik Bank davasında bazı sanıkların kendisini usulsüzlük ve yolsuzlukla suçlamaları da soruldu.
 

Editör: Haber Merkezi