Türkiye, dört bir yanda çıkan yangınlarla mücadeleye devam ediyor.

Muğla, Çökertme Koyu'nda yangına müdahale sürerken, alevlerin termik santrallere gelmemesi için mücadele veriliyor. Çökertme Mahallesi'nde halk tahliye edilmişti.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındığını Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat açıkladı.

Yangının Muğla sınırına da sıçradığını belirten Arat, "Hasar tespit çalışmaları henüz tam yapılmadı ama ilk aldığımız bilgilere göre önemli bir yerleşim yerlerine zararı yok. Yalnız, ormanlar büyük zarar gördü." dedi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinin Gazeller Mahallesi’nin Bozbayır mevkiinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık bölgede yangın başladı. Yangına 5 arazöz, 2 su tankeri, 2 dozer, 3 itfaiye aracı ve orman işçileri karadan müdahale etmeye başladı. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek olduğu öğrenildi. 

Denizli'nin Buldan ilçesi Türlübey Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın 12 saat sonra kontrol altına alındı. 

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri, pek çok bölgede yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına desteği sürdürüyor. 400’den fazla Mehmetçik; 3 İHA 4 helikopter 2 çıkarma gemisi 50’den fazla itfaiye, arazöz ve iş makinasıyla görev yapıyor. TSK verilecek her türlü ilave göreve hazırdır" ifadeleri kullanıldı.

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına gece de devam edildi. Yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle yayılan alevler, Ortakonuş'un yanı sıra Çarızözü, Senir, Narağacı, Balkaya ve Ümütlü mahallerine sıçradı. Bölgeye sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan da müdahale başladı.

Manavgat'ta ise bir mahalle daha tedbir amaçlı boşaltıldı.

Marmaris'in boşaltılan Orhaniye Mahallesi'nde yangın yerleşim yerine de ulaştı, bazı evler ağır hasar aldı.

Editör: Haber Merkezi