Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, dün yaptığı toplantıda koronavirüsle mücadele kapsamında bazı tedbirler alınmasını tavsiye etmişti.

Bunlardan İstanbul, Ankara ve Bursa'da da açık alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesi, kurulun açıklamasından hemen sonra illerin valilerinin kararlarıyla uygulamaya geçti.

Kurul ayrıca bu hafta sonu ve gelecek hafta sonu yapılacak sınavlar için de cumartesi ve pazar günleri 6'şar saatlik sokak kısıtlaması istedi.

Bu kararın da büyük bir olasılıkla uygulanacağı belirtiliyor.

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, "Bazı illerde risk var. Özellikle son iki günde artış hızı durdu. Tedbirli olmaya devam edersek bu yavaşlama devam da edecek. Maalesef maske ve mesafeyi koruyamıyoruz. LGS ve YKS sınavlarıyla ilgili Bilim Kurulu olarak bizim bazı tavsiyelerimiz oldu. Bu sınavlarda ek tedbir uygulanmasını önerdik. Toplu taşımada kalabalığın minimize edilmesi için bir takım önerilerde bulunduk" dedi.

Özlü, öneriyi de şöyle açıkladı:

"Ne olur hafta sonu sınav öncesi ve sonrasında vatandaşlarımız sokağa çıkmasın, toplu taşımayı kullanmayalım. Çok zaruri değilse sınavdan önceki ve sonraki 3 saatte rahat rahat işlerini halletsinler."

Buna göre sınavların başlamasından 3 saat önce ve bitiminden 3 saat sonraya kadar kısıtlama uygulanacak. Bu süre içinde ise sadece sınava girecek öğrenciyle yanındaki 2 kişi sokağa çıkabilecek.

LGS 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Merkezi Sınav, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak.

YKS ise 27 - 28 Haziran tarihlerinde yapılacak ve sabah saat 10.00'da başlayacak.
 

Editör: Haber Merkezi