İstanbul İstiklal Caddesi'nde pazar günü patlayan bombayı yerleştiren Suriyeli terörist Ahlam Albasır'ın emniyet ifadesinde örgüte nasıl katıldığını açıkladığı ortaya çıktı. 6 kişinin ölümüne 81 kişinin de yaralanmasına neden olan bombayı İstiklal Caddesi'ne bırakan cani Ahlam Albashır'ın terör örgütüne Ahmed A. adlı eski sevgilisi vasıtasıyla girdiğini söylediği öğrenildi.

Sevgili olduğu bir erkek vasıtasıyla örgütle tanıştığını belirten Albashır'ın, "YPG ile tanışmam 2017 yılında Münbiç'te oldu. YPG üyesi olduğunu öğrendiğim Ahmed A. isimli bir erkekle tanıştım. Ahmed A. ile sevgili oldum. Sonra Ahmed, Cerablus'a gitti arkasından da ben gittim. Burada örgüt beni içine çekmeye çalıştı görevler teklif etti. Bir süre sonra Ahmed A.'nın izini kaybettim ama örgütle ilişkim kesilmedi. Onlar da beni bırakmadı" dediği belirtildi.

Ahlam Albashır ile karı-koca rolü yaptığı Bilal Hassan'ın kaldığ Esenler'deki atölyenin sahibi Ferhat Habeş'in de terörle bağlantısı olduğu, sosyal medya hesabından terör propagandası yaptığı ve Kobani'den aldığı talimatla Albahsır ve Bilal Hassan'ı evinde misafir ettiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi