İstanbul'da İstiklal Caddesi'ne bombalı saldırıda bulunan ve yakalanan Suriyeli kadının yanındaki iki kadınla ilgili İran basını çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. İsrail basını da haber yaptı.

İsrail’in çok okunan gazetelerinden Yedioth Ahronot, bugün yapılan operasyonla gözaltına alınan teröristin bombayı bir bankın altına bırakmadan önce yanından geçen iki kadının İsrailli olduğunu duyurdu.

Gazete, İran haber ajansı IRNA’nın bu görüntüyü paylaştığına dikkat çekerek saldırının arkasında İsrail’in olduğunu öne sürdüğünü yazdı. 

İsrail’in güneyindeki Aşdod kentinden Türkiye’ye gittiği öğrenilen kadınların turist olduğu da belirtildi.

Gazete Or Atedgi ve Natali Swissa isimli kadınların bir kadın grubuyla birlikte Türkiye’ye tatile gittiğini ve İsrail’e döndüklerini aktardı. 

Atedgi’nin eşi ve Swissa’nın ağabeyi olan Liran Atedgi, İsrail medyasına, “Or ve Natali en az 8 diğer İsrailli kadınla tatildeydi. Tatillerinin son gününü alışverişe ayırmışlardı. Eşim ve kız kardeşim farkında olmadan yanlarından terörist geçmiş. Bir dükkanda durunca kadın yanlarından geçmiş ve belki de yaklaşık 50 metre uzakta bombalı saldırı gerçekleştirmiş” dedi.

İran haber ajansı IRNA, iki İsrailli kadının fotoğrafını paylaşarak, “İki İsrailli kadın saldırıdaki zanlı ile birlikte yürürken görülüyor” diye yazdı.