22 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İsveç ve Finlandiya'dan "Türkiye'ye bir saldırı olursa savunalım mı?" anketi: Çıkan sonuç pes dedirtti!

İsveç ve Finlandiya'dan "Türkiye'ye bir saldırı olursa savunalım mı?" anketi: Çıkan sonuç pes dedirtti!

İsveç ve Finlandiya'dan art arda gelen NATO açıklamaları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, iki ülkenin NATO üyeliğine yönelik adımları Türkiye'nin vetosuna takıldı.

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki ilerleyişi sonrası korkuya kapılan İsveç ve Finlandiya NATO'ya üye olmak için harekete geçti. Terör örgütü PKK ve FETÖ'ye destek veren İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin ise vetosuna takıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olumlu bakmadıklarını açıklamıştı. Türkiye'nin bu hamlesi sonrası paniğe kapılan iki ülke, NATO üyeliği için Ankara'nın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Bu gelişmeler dünya gündeminin ilk sırasına yerleşirken, aralarında Türkiye'nin de olduğu çarpıcı anket ortaya çıktı.

"Türkiye'ye bir saldırı olursa, savunalım mı?" sorusunun yer aldığı ankette, İsveçliler yüzde 11 evet derken, yüzde 55'i de hayırdan yana oy kullandı. Finlandiyalılar ise yüzde 5 evet, yüzde 69 hayır cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya ve İsveç'in resmi temaslarda bulunmak için Türkiye'yi ziyaret edeceklerine yönelik haberlere ise tepki gösterdi. Erdoğan, "Her iki ülkenin de terör örgütlerine karşı açık ve net bir tavrı söz konusu değil. Bu süreç içerisinde biz terör örgütlerine karşıyız deseler bile, teröristleri teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var. Yunanistan NATO'dan çıkmıştı. O dönemin yönetimi tekrar Yunanistan'ı NATO'yu aldı. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine 'evet' demeyiz. Çünkü NATO, o zaman bir güvenlik örgütü olmaktan çıkar. Buna evet demek mümkün değil. Sokulduğumuz yerden bir daha sokulamayız. Pazartesi günü bizi iknaya mı gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *