Sakarya'da bulunan mağazada kasa görevlisi olarak çalışan bir kadın, aynı iş yerinde çalışan bir kişiyi "bakışlarıyla taciz ettiği" gerekçesiyle mağaza yönetimine şikayet etti. Kasa görevlisi kadına "seni izlemek beni mutlu ediyor" dediği öne sürülen adam tazminatsız bir şekilde kovuldu. Süreci mahkemeye taşıyan ve kazanan adama "Yargıtay" dur dedi ve kararı bozdu. 

İŞVEREN CİNSEL TACİZ VAR DEDİ

Hakkında isnat edilen suçlamaları kabul etmeyen ve iş akdinin haksız yere fesheldiğini düşünen çalışan, mahkemenin yolunu tuttu. Tazminatsız şekilde işten atılması sonucunda açtığı davayı kazanan çalışana, Yargıtay dur dedi. Suçlamaları kabul etmeyen şöfor çalışana bir darbede işverenden geldi. Sakarya 1. İş Mahkemesi’ndeki yargılama sürecinde söz alan işveren, çalışan kadın personelin "cinsel tacize" maruz kaldığını ifade etti. Dinlenen diğer tanıklarda bu olayı doğruladı. 

İş yerindeki bu cinsel taciz vakasını inceleyen ve irdeleyen  Yargıtay, açıkladığı kararda önemli tespitlerde bulundu. İşverenin bu vakada gerekli hassasiyeti gösterdiğini bildiren Yüksek Mahkeme, davacı kadının davalı adama "iftira atmak" gibi bir sebebinin bulunmadığına ve böyle bir garezinin olmadığına hükmetti. 

Editör: Haber Merkezi