İyi Parti Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın ardından dün bir istifa açıklaması da İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'tan gelmişti.  Ancak İyi Parti'de beş kişinin daha istifa edeceği iddia edildi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, 13 Şubat'ta partisinden istifa etti. Çokal istifa açıklamasında "Ben İYİ Parti'de bu görünürlüğün sağlanacağına, Türkiye'de yitip giden değerlerin bu parti ile aşılacağına ve ülkemiz için daha iyi bir gelecek olacağına inanarak bu yola çıkmıştım. Ancak bu süreçte gördüm ki kişisel hesaplar ve egolar bu ilkelerin önünde bir engel olarak duruyor ve en yetkili makamlar dahi bu ilkelerin önündeki engelleri yönetemiyor." ifadelerini kullanmıştı.

Bir kişi AK Parti'ye geçti 

Çokal'ın istifasının sonrasında değerlendirme yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti içerisinde yaşanan istifalara saygı duyulması gerektiğini belirterek "Tuğba Hanım ile beraber dört arkadaşımız partimizden istifa etti. Bir milletvekili arkadaşımız MHP'ye geçti. Bir milletvekili arkadaşımız bağımsız kaldı. Bizden seçilmiş bir milletvekili arkadaşımız da AK Parti'ye geçti. İstifa eden Tuğba Hanım'ın neden istifa ettiği hakkındaki benim bilgim, teşkilat üzerinde bir ters düşme neticesinde olduğu." diye konuşmuştu.

Çokal'ın ardından dün İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da partiden istifa etti. Ok, yaptığı yazılı açıklamada, İYİ Parti'nin, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucu değerlerini benimseyen, bütün vatandaşları hiçbir ayrım yapmadan kucaklayan milli bir parti olarak kurulduğunu, ancak iddialarının çok kısa bir zamanda yerle bir olduğunu, hayallerinin yıkıldığını söyledi.

Kırılma yaşandığı düşünülüyor

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; İYİ Parti kulislerinde, parti içinde arka arkaya gelen istifaların ardından bir kırılma yaşandığına dikkat çekiliyor. Bu istifalara yeni isimlerin de dahil olacağı belirtilirken, önümüzdeki dönemde parti içerisinde 5 milletvekilinin daha istifa edeceği konuşuluyor. 

Editör: Haber Merkezi