İYİ Parti Isparta İl Başkanlığı Sözcüsü Ülkem Baş, kentte son bir yılda 873 işletmenin ticari faaliyetlerini sonlandırdığını öne sürdü. Baş, yatırım eksikliği ve teşvik politikalarını eleştirirken, Isparta ekonomisinin güçlendirilmesi için daha kapsamlı adımlar atılması gerektiğini savundu.
Ülkem Baş'tan Isparta ekonomisine ilişkin açıklamalar
İYİ Parti Isparta İl Başkanlığı Sözcüsü Ülkem Baş, düzenlediği basın toplantısında kentin ekonomik durumu ve yatırım politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Konuşmasına 27 Haziran'da Ankara'da gerçekleştirilen Bayrak Mitingi'ni değerlendirerek başlayan Baş, mitingin cumhuriyet, milliyetçilik ve muhafazakârlık vurgusuyla önemli mesajlar içerdiğini ifade etti.
"873 işletme ticari hayattan çekildi"
Isparta'daki ekonomik tabloya dikkat çeken Baş, son bir yıl içerisinde 572 işletmenin ticaret sicilinden silindiğini, 301 esnafın ise mesleğini bıraktığını öne sürdü.
Toplamda 873 işletmenin faaliyetlerini sonlandırdığını belirten Baş, bunun kent ekonomisi açısından önemli bir gösterge olduğunu savundu.
Baş, "Yatırım olmayan yerde esnafın ayakta kalması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.
Teşvik sistemi eleştirisi
AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz'ün teşvik sistemiyle ilgili açıklamalarını da değerlendiren Baş, Isparta'nın uzun yıllar hak ettiği teşviklerden yararlanamadığını ileri sürdü.
Isparta'nın yaklaşık 8 ay önce 3. Teşvik Bölgesi kapsamına alınmasının gecikmiş bir karar olduğunu savunan Baş, bu süreçte çok sayıda yatırımcının daha avantajlı teşviklerden yararlanabilmek amacıyla çevre illere yöneldiğini iddia etti.
"Yatırım yapılmayan yerde ekonomi gelişmez"
Baş, açıklamasında ulaşım yatırımları, eğitim ve tarım alanlarında da çeşitli eleştirilerde bulundu.
Dereboğazı Yolu'nun yıllardır tamamlanamadığını, bölünmüş yol yatırımlarında Isparta'nın yeterli pay alamadığını öne süren Baş, gül üreticilerinin yaşadığı sorunlara ve üniversitedeki öğrenci sayısındaki düşüşe de dikkat çekti.
Kentin uzun yıllardır ihmal edildiğini savunan Baş, yatırım eksikliğinin ekonomik büyümeyi ve genç nüfusun kentte kalmasını olumsuz etkilediğini ifade etti.
Bayrak Mitingi değerlendirmesi
Basın toplantısında İYİ Parti'nin Ankara'da düzenlediği Bayrak Mitingi'ne de değinen Baş, mitingin yalnızca katılımıyla değil, verdiği mesajlarla da önemli olduğunu söyledi.
Baş, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun konuşmasının cumhuriyet, milliyetçilik ve muhafazakârlık ilkeleri çerçevesinde şekillendiğini belirterek, partilerinin Türkiye'nin geleceğine ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerini ifade etti.
