17 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM İYİ Parti'de istifa şoku: İki belediye başkanı AK Parti'ye katıldı

İYİ Parti'de istifa şoku: İki belediye başkanı AK Parti'ye katıldı

İYİ Parti'den istifa eden iki belediye başkanı AK Parti’ye geçti. Erdoğan rozetlerini taktı. Bu gelişme, yerel siyasette yeni bir dönemin habercisi olabilir.

Ankara'da düzenlenen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı, sadece gündemdeki siyasi ve toplumsal gelişmeleri değerlendirmekle kalmadı; aynı zamanda parti saflarına katılan yeni isimlerle de dikkat çekti. Toplantıya damga vuran gelişme ise İYİ Parti'den istifa eden iki belediye başkanının AK Parti'ye geçişi oldu.

Yenişehir ve Karacabey'den AK Parti’ye Güçlü Katılım

Bursa'nın Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel ve Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, artık AK Parti çatısı altında hizmet vermeye hazırlanıyor. Her iki ismin de geçişi, AK Parti’nin yerel düzeydeki güçlenme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Söz konusu katılımlar, parti teşkilatlarında memnuniyetle karşılandı.

Rozetler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan

Toplantının en çarpıcı anlarından biri ise, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni katılan isimlere parti rozetlerini bizzat takması oldu. Bu sembolik an, sadece bir katılımı değil, aynı zamanda ideolojik bir tercihi ve güçlü bir bağlılık beyanını temsil etti.İYİ Parti'den istifa eden iki belediye başkanı AK Parti’ye geçti. Erdoğan rozetlerini taktı. Bu gelişme, yerel siyasette yeni bir dönemin habercisi olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *