İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, İdlib’de şehit olan Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin’in Afyonkarahisar’daki cenaze törenine katılmıştı. Ancak Cesur’un cenaze namazı kılınırken kameralara takılan görüntüleri, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmişti.

Twitter’dan en üst sıralara yükselen “#FotoğrafınBatsın” hashtag’ini tweet’lerine ekleyen kullanıcılar çeşitli ifadelerle tepkilerini göstermişlerdi.

'Bu saldırıyı doğru bulmuyorum'

Cesur'un bu hareketine kendi partisinden destek geldi. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, "Bu saldırıyı doğru ve adil bulmuyorum. Kenarda durması için mi milletvekili yapmıştınız?" açıklamasında bulundu.

Aylin Cesur, cenaze namazı kılanların önüne geçerek tek başına ilk önce namaz kılıyormuş gibi poz verdi ve ardından da ellerini açıp cemaatle birlikte dua etti. Bu anları da kendi danışmanı tarafından kaydedildi.

Koncuk, "Isparta Milletvekili Aylin Cesur'un namaz sonrası protokole girerek, başını kapatarak dua etmesinin neresi yanlış? Kadın olması mı? Efendim beyaz ve şık giyinmiş. Dinen hükmü biliyor musunuz? Bu saldırıyı doğru ve adil bulmuyorum. Kenarda durması için mi milletvekili yapmıştınız? dedi.