İzmir açıklarında Ege Denizi'nde peş peşe depremler korku yarattı.

Karaburun açıklarındaki ilk deprem saat 8.03'de 4.1 olarak gerçekleşti. 

AFAD, peş peşe 2.9 ve 3 büyüklüğünde iki deprem daha olduğini bildirdi. 

AFAD’ın geçtiği son bilgiye göre ise merkez üssü Karaburun olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kandilli ise 08.47'deki depremin 5.2 olduğunu bildirdi.

İzmir, saat 11.35'de ise 5.1 büyüklüğünde yeni bir depremle sarsıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İzmir’in Karaburun ilçesinde meydana gelen deprem üzerine ilgili tüm birimlerimiz seferber edilmiştir. Umudumuz can kaybının olmamasıdır. İzmir'e ve ülkemize geçmiş olsun.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de art arda meydana gelen iki depreme ilişkin, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: 

İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık.

Editör: Haber Merkezi