İstanbul
Kapalı
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Kaçırılan İBB yöneticisinin eşi: "Yanlış hedef olduğunu düşünüyorum"

Kaçırılan İBB yöneticisinin eşi: "Yanlış hedef olduğunu düşünüyorum"

Kaçırıldıktan sonra Tuzla'da bulunan İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın eşi, olayın bir karışıklık sonucu yaşandığını düşündüğünü açıkladı.

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'ın kaçırıldıktan sonra Tuzla'da bulunmasına ilişkin konuşan eşi Ayşe Karaal, olayın nedenine anlam veremediklerini belirterek, eşinin yanlış hedef seçilmiş olabileceğini düşündüğünü söyledi. Ağır darbedilen Karaal'ın yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Kaçırıldıktan sonra Tuzla'da bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Erhan Karaal, önceki akşam Maltepe'deki evinin önünden kaçırılmıştı.

Polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Karaal, Tuzla'da bulunan atıl bir fabrika binasında bulundu. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Karaal'ın tedavisi sürüyor.

Eşinden hastane önünde açıklama

Kartal'daki hastane önünde açıklamalarda bulunan Ayşe Karaal, eşinin halen yoğun bakımda olduğunu ve yaşanan olayın nedenine ilişkin herhangi bir net bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Olayın kendileri açısından büyük bir şok olduğunu belirten Karaal, soruşturmanın emniyet birimleri tarafından kapsamlı şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.

"Neden hedef alındığını anlayamıyor"

Eşinin ağır şekilde darbedildiğini söyleyen Ayşe Karaal, yaşadıkları süreci şu sözlerle anlattı:

"Erhan çok ağır bir darp almış. Şu anda yoğun bakımda. Konuştuğumuzda çok şaşkın olduğunu söyledi. Neden bunu yaşadığını, neden hedef alındığını anlayamadığını ifade etti. Bunun kendisiyle ilgili bir sorun olmadığını düşünüyor. Yetkili mercilerin olayı araştırarak sonuçlandıracağına ve bizi bilgilendireceğine inanıyoruz."

"Polisi aramamamı söylediler"

Ayşe Karaal, kaçırılma sürecinde şüphelilerin kendisinden herhangi bir talepte bulunmadığını belirtti.

Kendisini arayan kişilerin yalnızca eşiyle görüştüreceklerini söylediklerini ifade eden Karaal, görüşmenin gerçekleşmediğini aktardı.

Karaal, "Benden bir şey istemediler. Sadece arayıp eşinizle sizi konuşturacağım dediler ama bu gerçekleşmedi. Arayacaklarını söylediler, sonra aramadılar. Ayrıca polisi aramamamı, polis merkezine gitmememi ve polise bilgi vermememi söylediler" dedi.

"Yanlış hedef olduğunu düşünüyorum"

Olayın neden gerçekleştiğine ilişkin herhangi bir fikirlerinin olmadığını belirten Ayşe Karaal, yaşananların bir karışıklık sonucu meydana gelmiş olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Karaal açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Mutlaka bir karışıklık olduğunu düşünüyorum. Yanlış hedef olduğunu düşünüyorum. Çünkü hiçbir anlam veremiyoruz. Para kısmını da bilmiyorum. Bütün detayları emniyet birimleri araştırıyor."

"Üç gündür neredeyse hiç uyumadım"

Yaşanan sürecin kendileri açısından son derece zor geçtiğini vurgulayan Ayşe Karaal, günlerdir eşinden gelecek haberi beklediklerini dile getirdi.

"Çok zor bir süreç atlattık. Üç gündür neredeyse hiç uyumadan polis merkezlerinde bekledim. Tuzla Orhanlı'da, izbe bir yerde bulundu. Belki de son anda bulundu." ifadelerini kullanan Karaal, olayın aydınlatılması için çalışan güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Soruşturma çok yönlü sürüyor

Polis ekiplerinin olayla ilgili geniş çaplı soruşturma yürüttüğü öğrenilirken, Erhan Karaal'ın kaçırılma nedeni ve olayın arkasındaki kişilerin tespit edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Yetkililer, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü ve elde edilecek bulgular doğrultusunda kamuoyunun bilgilendirileceğini belirtti.