Filmlere konu olabilecek inanılmaz bir vurgun hikayesi ortaya çıktı. Tekirdağ'daki bir bakır firmasının Çin'de fabrikası olan İsviçreli firmaya 10 bin ton bakır diye kaldırım taşlarını boyayarak sattığı ve 36 milyon dolarlık vurgun yaptığı belirlendi. 

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ’ın haberine göre; firma sahipleri denetçi gittikten sonra mühürleri kırdı. Bakırlar boşaltılıp, yerine aynı ağırlıkta kaldırım taşları koydu. Son sıra kaldırım taşlarını da bakır renginde boyandı ve sahte mühür takılı konteynırlar yola çıktı.

Haziran ayında ilk gemi yola çıktı… İlk gemi Çin’e varmadan peş peşe 7 gemi daha yola çıktı. Toplamda 8 gemi 326 konteynır dolusu kaldırım taşı Çin’e gitti. Her gemi limanından ayrıldığında hesaplara para yattı. 10 bin ton bakır karşılığında toplamda 36 milyon dolar para hesaplara yattı.

İlk gemi vardığında kaldırım taşlarını gören firmanın dolandırıldığını anlayıp sigorta şirketine başvurduğu, ancak firmanın sigorta poliçelerinin de sahte çıktığı belirlendi.

İsviçreli firmanın bunun üzerine savcılığa başvurduğu, İstanbul Mali Şube ekiplerinin de 4 aylık takip ve araştırmadan sonra dolandırıcılığı saptadığı bildirildi.  İstanbul ve Tekirdağ’da 4 işyeri 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği, firma sahibi ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 13 kişinin gözlatına alındığı ifade edildi. 

36 milyon dolar 10 bin ton bakır için para yatırılmış hesaplara bundan sonraki süreçte mahkemenin ardından o paralara ne olacağı belli olacak. 

Editör: Haber Merkezi